Fondu 3

Emmi Fondü, uit Zwitserland

Waar en wanneer de eerste kaasfondue werd bereid, is op heden niet duidelijk. Zeker is dat onze Emmi Fondü dubbel zo lekker smaakt in goed gezelschap. Laat anderen maar discussiëren over de oorsprong van deze prachtige traditie. Eén ding is in ieder geval duidelijk: de kaasfondue komt uit Zwitserland en onze Emmi Fondü is niks voor niks onze hardloper.

Eén ding is zeker: kaasfondue is sinds de jaren vijftig een van de populairste nationale gerechten van Zwitserland. In die tijd was het recept opgenomen in de kookboeken van het Zwitserse leger. Het recept, dat door de soldaten naar huis werd gedragen, vond zijn weg naar de Zwitserse keuken, van waaruit het zijn triomfantelijke opmars begon. De rest is geschiedenis.

Tegenwoordig is fondue een van de meest populaire Zwitserse gerechten en kun je het beste genieten in goed gezelschap met familie en vrienden. De bereiding is heel eenvoudig en werkt altijd. Er zijn "bijna" geen grenzen aan de verbeelding. Echte fonduefans dopen al lang niet alleen brood in de fijngekruide kaas, maar ook fruit, vlees of groenten.

Laat anderen maar discussiëren over de oorsprong van deze prachtige traditie. Eén ding is in ieder geval duidelijk: de kaasfondue komt uit Zwitserland en natuurlijk smelt onze Emmi fondue weg.

Ons fondue assortiment

emmi-fondue-family-pouch-375g
Emmi Fondü Without Alcohol
Emmi-Fondü-Original-600-gram
Emmi Fondu Original Big-Pack
emmi-original-fondue-pouch-400g
Emmi Fondü Original
emmi-fondue-gruyere-pouch-375-g
Emmi Fondü Gruyère

Wat maakt Emmi Fondü zo speciaal?

  • Kaasfondue, echte Zwitserse origine
  • Zwitserse kwaliteit
  • De perfecte maaltijd voor gezelligheid
Fondu & Beer
En er zijn veel mogelijkheden om te koken...

Op onze website vind je een uitgebreide collectie van recepten die gebruik maken van Emmi Fondü en Emmi Raclette. Of je nu zin hebt in een simpele snack, een uitgebreid diner of iets daartussenin, wij hebben voor elk wat wils. Onze recepten variëren van traditionele Zwitserse gerechten tot moderne fusion keuken, dus er is altijd iets nieuws te ontdekken.